Fixed Price Projects          Flexibele IT oplossingen

Software op maat              Web Applications

04
Uit een recent onderzoek van Riverbed een blijkt dat investeringen in het verbeteren of aanpassen van de IT-infrastructuur binnen een onderneming dubbel en dwars waard. Investeringen maken innovaties binnen de IT-afdeling mogelijk die positief bijdragen aan de efficiëntie van de hele organisatie.

Volgens de leverancier van netwerkoplossingen hebben de meeste organisaties hun investering binnen twee a drie jaar weer terugverdiend. Het verbeteren van de netwerkinfrastructuur zorgt ervoor dat organisaties meer waarde halen uit zaken als cloudopslag, social media, big data en mobiele technologie. Het inzetten van deze mogelijkheden levert een hoop extra dataverkeer op dat in goede banen geleid moet worden om te voorkomen dat het bedrijfsnetwerk zo traag als een slak loopt.

Er zijn echter nog maar weinig bedrijven die echt volop inzetten op het moderniseren van hun IT-infrastructuur. Van het gehele budget van de IT-afdeling wordt gemiddeld ongeveer een kwart besteedt aan het uitbreiden en verbeteren van het netwerk. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling hiervan bij de meeste ondernemingen nagenoeg stilgestaan.

Waarom loopt het geen storm met het reorganiseren van de infrastructuur? Veel organisaties zijn gewend om voornamelijk naar het totale kostenplaatje te kijken en zijn niet in staat om de voordelen op lange termijn te zien. In de IT-wereld draait het tegenwoordig steeds vaker om trends die niet langer, zoals vroeger, kortstondig zijn maar blijven hangen.

Zaken als social media, big data, smartphones en clouddiensten zijn voorbeelden van trends die de afgelopen jaren een prominente rol spelen in het dagelijks leven van de gemiddelde werknemer binnen een organisatie, (potentiële) klanten en business partners. Door het netwerk zo te stroomlijnen dat al deze zaken zonder haperingen en efficiënt gebruikt kunnen worden, zal de uiteindelijke output, klanttevredenheid en arbeidsethos binnen een paar jaar sterk verbeterd worden.

De conclusie is dat dankzij deze nieuwe technologieën het bedrijfsnetwerk enkel ingewikkelder zal worden op zowel het gebied van software als hardware. Om problemen in de toekomst te voorkomen, zijn organisaties gebaat om de tafel te zitten met hun IT-afdeling en een meerjarige planning te maken voor het aanpassen van de huidige infrastructuur van het bedrijfsnetwerk.

Actions: E-mail | Permalink |